Styrka

Detta inlägg delade jag för över ett år sen. Fortfarande tänkvärt.Fruktansvärt bra skrivet av Petter Axell. 

Det är inte många gånger jag avbryter en träning för att man får lågt blodsocker. Man fixar det under tiden. Dextro, stoppad basaldos. Vila. Så kan man köra igång igen. Men några gånger måste man avbryta helt. En känning som tar på krafterna, man kommer inte tillbaka. Det känns som ett misslyckande. Att inte kunna hantera diabetesen. Eller ett pass som går skit för att man har vart svajig i blodsockret under dagen. Att hela tiden försöka mota höga toppar och djupa dalar. Att försöka hitta en balans och få det att fungera med livet. Vissa dagar går det superfint, vissa dagar går det inte alls. Det är ett heltidsjobb man inte kan ta ledigt från utan konsekvenser.

Man måste acceptera sina motgångar. Annars kan man inte träna, man måste våga misslyckas för att lyckas. Även om man är frustrerad och besviken när man lämnar träningen vissa få gånger, så måste man ta lärdom och acceptera diabetesen och det som är. Annars blir det farligt, man måste lyssna på sin kropp. Jag är också oerhört tacksam för uppmärksamma träningskompisar som kan se på mig hur blodsockret är och ha förståelse för hur man mår. Som också kan säga ifrån när jag försöker fortsätta träningen med ett blodsocker som inte är acceptabelt.

Målet är att få en jämn blodsockerkurva och kunna optimera med kosten, styrkelyften(träningen), muskeltillväxten och med livet! Det kanske inte blir som en "normal" persons blodsocker. Men så bra som det går att få för mig.

Allt för att må så bra som möjligt. Allt för mig själv. 💙

‪#‎styrkasitterinteimusklerna‬

 

Har fått en del kommentarer om att det är lättare för mig att träna och bygga muskler eftersom jag har diabetes, och...

Posted by Petter Axell on Tuesday, 14 October 2014

world diabetes day - 14 november

Alla vet inte hur det är att leva med diabetes. Alla vet inte hur det är att ha någon nära som har diabetes. Det är inte alltid lätt. Det finns mycket att berätta om diabetes.

Min fråga till dig som läser det här är; 
Vet du att det finns två olika typer av diabetes? Och vet du skillnaden?

"Du har samma som min mormor" kan vara en vanlig kommentar när man säger att man hat diabetes. Men nej, jag har inte samma som din mormor, din mormor har förmodligen/troligtvis typ 2. Även kallad åldersdiabetes. Kan också orsakas av övervikt osv. Nedsatt insulinproduktion. Kan ibland kost och motion-behandlas.

Jag har typ 1. s.k. Barn och ungdomsdiabetes. Jag har ingen insulinproduktion och jag måste ta blodsocker och insulin flera ggr om dagen. Via sprutor eller insulinpump. 
Adrenalin, stress, sömn, motion, mat, ja, allt som händer i livet påverkar den här sjukdomen.

Detta kanske är enkelt förklarat, men jag ser gärna att vi sprider mer information om diabetes, både typ 1 och typ 2.

Och om ni som jag, vill stödja forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes för barn och ungdomar, så kan man snabbt och enkelt ge en gåva till Barndiabetesfonden genom att skicka ett SMS till 729 29!

Skicka HOPP för att skänka 50 kr
Skicka MOTA för att skänka 100 kr
Skicka BOTA för att skänka 200 kr

 

2014-11-13 Göteborg

DIABETES | diabetes, livet, styrkasitterinteimusklerna | Kommentera |
Upp