Mitt Nyårslöfte

Varför måste ett nyårslöfte innebära att sluta röka, sluta spendera pengar, gå ner i vikt, sluta äta godis? Allt är inte svart eller vitt.
 
Att göra drastiska förändringar gynnar ingen tror jag. Kommer aldrig säga att jag vet vad jag pratar om, att jag alltid lyckas med ett nyårslöfte. För det har jag nog aldrig gjort. Inte ens när jag fick betalt för att inte äta godis när jag var yngre. 
 
Men inför 2019 har jag skapat mål. Mål för livet, mål som kommer ge mig en rikare vardag, ett bättre liv.  Mål som är rimliga och genomförbara. Målen har också delmål. Delmålen har också delmål. 
 
Små små förändringar i livet som blir hållbara, inga förbud, utan riktlinjer. Hitta de sakerna i livet som man fullföljer, lyckas med, tar sig an nästa steg och tillslut tänker man inte på de små förändringarna gjort. För det är garanterat ingen uppoffring, bara en ovana, som behöver ersättas med en ny vana. Jag kommer att bryta mina ovanor utan att man tänker på det genom att skapa mina nya vanor. 
 
Så, mitt nyårslöfte är att skapa rimliga mål för livet utan att ha press på att det ska ske inom kort!
 
 
Mina årsmål:
  • minska mobiltiden (minut för minut - apple har en skärmtidsfunktion där man ser hur mycket skärmtid man har!)
  • spara ihop 140 000  
  • att röra på mig 30 minuter varje dag i veckan =  (gym, promenad, löpning, simma, cykla, yoga) - vad som helst som man känner för. - målet innebär att komma igång och testa på nya saker, att göra något i 30 minuter, för att rensa huvudet och skapa nya rutiner.
  • Diabetesrelaterat - ett HbA1C på 48 och framförallt ett jämnare blodsocker.
 
Visst låter det som att det är nyårslöften? Men det är det inte, det är nämligen mål, som ska vara uppfyllda i december 2019, om det nu tar mig 52 veckor att komma dit, så gör det det. Låt allt ta tid, ett steg i taget.
 
Jag kommer få göra många val under vägen, jag kommer ta fel beslut, kommer gå myrsteg, men kommer hitta tillbaka, lära Oavsett vad det handlar om. För målet är framåt, hur många steg jag nu måste ta för att nå fram, det får detta året utvisa. 
 

Mitt i mellandagsrean

(null)

Istället för att göra som resten av Sveriges befolkning, hänga på mellandagsrean i alla landets butiker. Åkte vi till Marstrands havshotell och slappnade av i en skön hotellsäng, bastade, satt i en varm bubbelpool och simmade. 

Nåväl, mina 5 minuter i bastun räknas väl knappt, men det var oerhört skönt att sitta utomhus i en varm pool med ett glas bubbel i ena handen och andra handen i M:s hand. 

(null)

Vi fick också ett vackert väder när vi var här, och det är så skönt att få komma bort en natt, ladda batterierna i varandras sällskap. 
(null)

Avkoppling kan ske på så många sätt, en skön promenad, skriva på ett papper, ligga i soffan och kolla på en serie, alla sätt är bra - det gäller att få tömma skallen ett tag och bara vara. Våga vara ledig och inte tänka på något annat, oavsett vem man är eller vad man gör. 

Att åka på spa, knappt en timme hemifrån är ett sätt. Det händer inte speciellt ofta men när man väl gör det så uppskattar man det otroligt mycket. 

(null)

Tillsammans med M, så fick jag ett härligt avslut på 2018. På måndag är årets sista dag, och jag är så glad för ytterligare ett nytt år och många möjligheter! 
LIVET | Marstrand, kärlek, ledighet | Kommentera |
Upp