Marstrand

Vilken härlig helg.. M fick sin födelsedagspresent och han hämtade upp mig vid 12 på jobbet och vi åkte till Marstrand för att tillbringa fredagen och lördagen på Marstrands havshotell
 
(null)
 
Eftersom vi kom upp ett par timmar innan incheckning, så åkte vi över till Marstrandsön och promenerade upp till fästningen och gick sedan vidare på naturstigarna som finns där uppe.. 
Vi gick på tysta gator bland alla charmiga, snea och vinda hus.. Mötte inte många människor på vägen. Det var en stor kontrast mot sommarhalvåret, men lika mysigt och charmigt ändå.  
 
(null)
 
Solen sken under korta stunder, vi fick njuta av vackra utsikter och hala stigar, vi klarade oss undan  att vurpa i den blöta snön innan vi åkte färjan tillbaka till Koön. 
 
När vi senare hade checkat in, så drack vi bubbel och åt ett fruktfat, och chips.. Jag hann också slumra till en stund innan det var dags att gå ner till spaat.  
 
(null)
 
Underbara pooler, bubbelpooler, bastu, ångbastu och varma källor på utsidan. Ett glas bubbel i handen och bara njuta av att vara tillsammans och ha det lugnt och skönt. Det är verkligen ett ställe att uppleva, eller bara ett ställe att slappna av på. Lyxa till det. 
 
LIVET | familjen, kallt, kärlek, marstrand, semester | En kommentar |

Fettisdagen

Efter att hört i flera år, att jag ska åka till Radiotorget och köpa semlor där, men det har aldrig blivit av, så i morse när jag var på väg till jobbet, stannade jag till vid Mehrans Cafe & konditori och köpte semlor till oss som jobbar idag. 

(null)

Man blev inte besviken alls utan alla blev väldigt nöjda och mätta! Att stå och vänta i 20 minuter på semlorna var det värt, kön var på väg ut ur dörren också.. Populärt ställe! Så har ni vägarna förbi Västra Frölunda, åk dit, det är värt ett besök!

MAT | fettisdagen, livet, mat, semla | Kommentera |

Blodsockersfunderingar

Denna veckan har jag längtat så efter helg. Har haft ett par tunga nätter med dåligt/svajigt blodsocker. Sovit sämre. Har väldigt mycket i huvudet. 

Blodsocker påverkas inte bara utav vad du äter, hur mycket insulin du tar. Utan stress. Träning. Sömn. Adrenalinpåslag. Utav allt som händer i livet. Det gör det inte lätt att kontrollera ibland, man gör så gott man kan och ibland räcker inte det. Det är kanske något vissa människor kan tänka på när de säger "är du inte stabil, du har ju haft diabetes så länge" - som jag säger ibland: livet händer! 
 
Men en väldigt god nyhet är att jag numera kan läsa av mitt blodsocker med min telefon. 
(null)

Tidigare har det endast android, då inte Apple har öppnat upp NFC förrän nu när de nya uppdateringarna kommit, och självklart iPhone 8 och X eller vad de heter... Själv traskar jag runt med en iPhone 7 Plus. Hade jag haft kvar min 6:a så hade jag lätt bytt ut den mot en senare endast för att kunna mäta mitt blodsocker med telefonen. 

Ingen stor grej - men det underlättar enormt att inte behöva tänka på att ta med blippen ( som jag kallar avläsaren... ) när man ska ta en promenad t.ex. 

BS: 11.7 
Upp