Att fundera på sina tankar

(null)
 
Ibland så snurrar huvudet omkring i alla världens tankar. Ibland kollar M på mig och frågar vad jag tänker på. Mitt svar blir ofta svävande, allt och inget. 

Liknande ett trassel som hoppar hejvilt. 
 
Ibland förstår jag inte på mig min hjärna, hoppandes från en tanke till en annan. Att koppla kaffe, till träning, till relationer till förståelse, till tävling. Att ena stunden prata om en sak och sedan prata om något helt annat. Att byta ämne utan att förvarna personen man konverserar med. Mina två bästa vänner vet precis hur jag fungerar, då P är den som är PRECIS likadan, det är genom henne jag lärt mig hur jag fungerar på det sättet. 
 
För mig är det logiskt, trasslet är inget trassel, utan tanken är bearbetat, eller behöver lämnas ifred, för att senare tas upp i ett annat sammanhang. Ibland blir det dock ett stort trassel i hjärnan, hur gör jag då? Det är då mina listor kommer in i bilden, allt från TO-DO, shoppinglista till fördel/nackdel - listor. För att få saker gjorda eller för att rensa ur tankar. Allt för att packa ur ryggsäcken (metafor) då och då, så den inte blir överfull. Blir den överfull, så blir det kaos. Ibland blir allt funderande trassligare än vanligt, man tänker på "fel" sätt, man kommer in i en negativ spiral. Att bryta ner det för att bygga något nytt är oerhört viktigt. Låt inte hjärnan krångla till det, utan analysera inte för mycket. 

Lätt för mig att säga? Nja, jag måste då få ventilera hos någon, eller via papper, så jag kan se det framför mig - och då inse hur dumt det blev. Utan att för den delen trycka ner mig själv. Utan bara komma till insikt.

Att gå en lång promenad, med skön musik i lurarna, eller om man går vid havet. Stänga av lurarna, stänga av telefonen och sitta på en klippa och kolla ut över horisonten. Se vågorna slå mot klipporna och känna vinden i ansiktet. Det är nog en av de bästa sakerna som finns, finns inget ställe som jag känner mig friare på än där. 

Ta hand om ditt trassel, eller ludd, eller vad det kan vara som snurrar i huvudet. 
LIVET | hjärnan, livet, snurr, tankar | |
Upp