Spara, släng, skänk, sälj.

Har läst på en del bloggar som skriver om att rensa med de fyra s:en. Enkelt, konkret och smart sätt att tänka på när man behöver rensa ut hemma, varesig de gäller gaderoben, köksskåpet eller något annat!
 
Hur jag tänker när jag har använt de fyra s:en :
 • SLÄNG
  Saker som är trasiga, slitna och inte har använts under lång tid. 
 • SKÄNK
  Saker som ändå någon annan kan ha nytta av, men saknar värde för mig. Både ekonomiskt och emotionellt, t.ex. något man fått  - som egentligen är jättefint, men man använder det aldrig, har det aldrig framme. Men man känner inte att det är värt tid och engagemang att sälja det.
 • SÄLJ
  Saker som är i gott skick, som man inte vill ge bort av någon anledning, det har ändå ett värde, men man använder inte grejerna alls. De står och skräpar eller hänger bara i gaderoben och tar plats. 
 • SPARA
  Saker man använder, dagligen eller minst en gång i månaden. Sådant man inte vill/kan klara sig utan.

Ska jag sälja något - så är det Tradera & Blocket som gäller. Tradera när det gäller mindre saker, Blocket när det gäller möbler t.ex. 
När jag ska göra mig av med något som inte ska slängas, eller säljas, så skickar jag alltid ett SMS till familj och vänner och ser om någon vill ha detta. Vill de ha något, så får dem det. Om det inte är aktuellt för dem, så har jag en bekant som brukar stå på loppisar, så jag ger henne vissa saker som kan vara värda att sälja. Det som är skräp för mig - kan vara guld för andra. Jag vet nämligen att vissa saker, både kläder och köksgrejer har hon behållt själv. Vilket gör mig glad, då kommer sakerna till användning. Ibland har jag även lämnat kläder i en klädinsamling för myrorna. 
 

LIVET | blocket, bloppis, hemma, kläder, rensning, tradera | Kommentera |

Att ha måndagskväll

Vem säger att en måndag är veckans värsta dag?
 
Dagen blir väl vad man gör den till. Måndag på jobbet är ALLTID fullt ös. Helgens ordrar ska plockas och packas. Kundmail ska besvaras. Ja, ni fattar... Ska berätta mer om mitt jobb i ett annat inlägg. Har en hel del olika uppgifter på jobbet, vilket är så roligt!
 
Men det gör inte dagen till veckans värsta. Du har ett eget val i livet. Väljer du allt negativt, så blir det inget roligt. Självklart kan saker hända, man spiller ut sitt kaffe över hela golvet eller glömmer matlådan hemma i hallen. Men det kan man skratta åt, livet går inte under. ♥
 
 
Jag åkte hem i relativt god tid och nu har jag suttit hemma, vid köksbordet och jobbat en stund. Sedan var det dags att avsluta med det ena projektet, och jag hällde upp ett glas vin, nej, det är ingen vanlig företeelse på en måndag, men jag ville ha ett glas och flaskan jag öppnade i lördags var halvfull. 
 
♦ Nu blir det Pinterest (IGEN!) och leta lite inspiration till morgondagens frisörbesök. 
LIVET | hemma, jobb, köket, måndag, vin | Kommentera |

En enkel kroklist

Har länge letat efter en vettig förvaring för kökshanddukarna och grytlappen, och min kära mor, som alltid inspirerar mig, införskaffade en kroklist  från Norrgavel , (ja, vi gillar Norrgavel.) och efter lite tanke och snack om placering, så slog även jag till. 
 
 
Blev väldigt nöjd med resultatet & mina nya linnehanddukar passade fint in här. Inköpta under en utförsäljning i Västra Frölunda, innan jul. 
 
Upp