Spara, släng, skänk, sälj.

Har läst på en del bloggar som skriver om att rensa med de fyra s:en. Enkelt, konkret och smart sätt att tänka på när man behöver rensa ut hemma, varesig de gäller gaderoben, köksskåpet eller något annat!
 
Hur jag tänker när jag har använt de fyra s:en :
 • SLÄNG
  Saker som är trasiga, slitna och inte har använts under lång tid. 
 • SKÄNK
  Saker som ändå någon annan kan ha nytta av, men saknar värde för mig. Både ekonomiskt och emotionellt, t.ex. något man fått  - som egentligen är jättefint, men man använder det aldrig, har det aldrig framme. Men man känner inte att det är värt tid och engagemang att sälja det.
 • SÄLJ
  Saker som är i gott skick, som man inte vill ge bort av någon anledning, det har ändå ett värde, men man använder inte grejerna alls. De står och skräpar eller hänger bara i gaderoben och tar plats. 
 • SPARA
  Saker man använder, dagligen eller minst en gång i månaden. Sådant man inte vill/kan klara sig utan.

Ska jag sälja något - så är det Tradera & Blocket som gäller. Tradera när det gäller mindre saker, Blocket när det gäller möbler t.ex. 
När jag ska göra mig av med något som inte ska slängas, eller säljas, så skickar jag alltid ett SMS till familj och vänner och ser om någon vill ha detta. Vill de ha något, så får dem det. Om det inte är aktuellt för dem, så har jag en bekant som brukar stå på loppisar, så jag ger henne vissa saker som kan vara värda att sälja. Det som är skräp för mig - kan vara guld för andra. Jag vet nämligen att vissa saker, både kläder och köksgrejer har hon behållt själv. Vilket gör mig glad, då kommer sakerna till användning. Ibland har jag även lämnat kläder i en klädinsamling för myrorna. 
 

LIVET | blocket, bloppis, hemma, kläder, rensning, tradera | |
Upp