WORLD DIABETES DAY

Några frågor till er, kära vänner. 

Känner DU någon som har diabetes? Vet du vad du ska göra om den personen faller ihop? 
Jag vet att mina nära och kära vet. De vet om att de ska ge mig något sött. Att absolut inte ge mig insulin utan att veta vad jag har i blodsocker.

Jag kan skriva hur mycket som helst om diabetes. Det finns så mycket att lära sig. Ni kanske inte läser vidare i detta inlägget. Men fråga om ni vill veta, men döm oss inte, fråga inte om man är stabiliserad efter så många år, kan du verkligen äta det? 
Fråga hellre hur det fungerar för mig, om du inte vet, fråga hur du ska agera om något händer.

För oss är det en vardag, att aldrig ha ”semester”. Diabetesen kräver att du är närvarande 24/7. Det är inte alltid lätt. Det är heller inte alltid svårt. Men du är aldrig fri. Allt du gör påverkar slutresultatet. Som du aldrig kan förutse. För allt påverkar. Stress, sömn, motion, mat, adrenalin. Man ligger högt, lågt, åh, nu är det perfekt. Lågt, en rekyl och så är vi igång.. Hej bergochdalbanan. Vi gör så gott vi kan. Varje dag.

Jag är tacksam för att bo i Sverige, för alla hjälpmedel vi får, för en fantastisk sjuksköterska, och läkare.

Tack mina nära & kära, för att ni förstår, för att ni ser när jag behöver äta, för att ni bryr er. Tack mamma & pappa, som sedan dagen jag fick diabetes har funnits för mig. Tack, fina pojkvän, för att du mäter mitt blodsocker med min libre på morgon och kollar om vi kan sova vidare eller om vi ska gå upp och äta frukost. Utan er i mitt liv, så hade det vart jobbigare, än vad det är. ❤️💙 

 
DIABETES | blodsocker, diabetes, livet | |
Upp