Våfflor!

(null)
 
Idag åt vi våfflor till middag, självklart med grädde & jordgubbssylt. Vilka tillbehör är era favoriter? 

MAT | söndagsmys, våffeldagen, våfflor | Kommentera |

Att fylla år

Att min tjugoåttonde födelsedag avslutades med att det börjar snöa, var kanske lite oväntat. Men vad gör det när man haft en fantastisk helg och födelsedag. 

Vi började att fira i fredags, fast egentligen gillar jag inte att fira min födelsedag, men vi lyxade till det med att äta på Pinchos. I lördags bjöd vi hem min familj på middag. 

Vi bjöd på Fisksoppa, samma som jag skrivit om tidigare. Här kommer receptet: 
(null)

Jag har verkligen vart dålig på att ta bilder i helgen, men telefonen har fått komma i sista hand. Vilket har vart jätteskönt. 

Idag, så väckte M mig med en liten sång, sedan fick jag somna om när han åkte till jobbet. Efter vi båda jobbat klart, så gjorde vi lite mat, och åt tårta innan vi åkte till bion. 
Vi såg Game night, en lagom actionkomedi som var helt okej! Vi var helt ensamma i salongen, förmodligen för att det var måndag.. 
(null)

När vi klev ut från bion så snöade det. Jag är ju lite trött på snö nu och vill helst ha lite värme och vår. 
Nu är det dags att sova, och första dagen som 28-åring är över. Bara två år kvar till 30!  LIVET | födelsedag, kärlek, måndag | Kommentera |

Att lyssna på en podd

Att lyssna på poddar, kan vara kul, intressant, gripande, tröttsamt och frustrerande. 
 
Jag lyssnar bara på poddar som fångar mitt intresse, har någon typ av djup. Samtidigt som det inte får bli för tungt och jobbigt att lyssna på. Där är vi alla olika, vilka poddar vi fastnar för. 
 
♦ Just nu lyssnar jag ikapp de flesta avsnitt av Framgångspodden, som jag hittade för drygt en månad sen... 
 
Jag lyssnar på poddar via Podcast appen på iPhone, men de finns på Radioplay & iTunes också..
Här är de 4 poddarna jag följer just nu:
 
(null)

 
Alla Våra Ligg - Härligt snack om sex, sexualitet och att äga sina val. De tar upp alla typer av problem, tankar, funderingar, synsätt och är fruktansvärt öppna och ärliga. Det är lätt att lyssna på och det är två kloka tjejer, Anna & Amanda, som verkligen bjuder på sig själva!
 
Framgångspodden  - en mer inspirerande podd är svårt att hitta, och självklart på originalpodden, där avsnitten är  1 1/2 - 2 h långa. Utan att det blir jobbigt. Det är för övrigt inte alls självklart, då jag brukar tröttna väldigt snabbt när det är utdraget. Men här är det verkligen gripande, intressant och väldigt bra, även om Alexander Pärleros och hans gäst svävar ut ibland, så finner de snabbt tillbaka till den röda tråden. Det finns också en "short version" för i princip varje avsnitt. 
 
Mordpodden -  en pod om verkliga mord. Linnea & Amanda, går igenom fall från första början, berättar historian, med hjälp av domar, artiklar och de är grundliga & källkritiska. De berättar historierna i tre delar, och samtidigt delar de med sig utav sina tankar och funderingar. 
 
Misslyckade Brott - hysteriskt roligt att lyssna på bovarnas misslyckande. I vardagen får vi oftast höra om att "lyckade brott", men som Mattias & Andreas, som gör podden, säger - en verkligheten kan vara en helt annan, dålig planering & rent ut sagt korkade skurkar.  

LIVET | podcast, podd, tips, vardagen | Kommentera |
Upp