Att lyssna på en podd

Att lyssna på poddar, kan vara kul, intressant, gripande, tröttsamt och frustrerande. 
 
Jag lyssnar bara på poddar som fångar mitt intresse, har någon typ av djup. Samtidigt som det inte får bli för tungt och jobbigt att lyssna på. Där är vi alla olika, vilka poddar vi fastnar för. 
 
♦ Just nu lyssnar jag ikapp de flesta avsnitt av Framgångspodden, som jag hittade för drygt en månad sen... 
 
Jag lyssnar på poddar via Podcast appen på iPhone, men de finns på Radioplay & iTunes också..
Här är de 4 poddarna jag följer just nu:
 
(null)

 
Alla Våra Ligg - Härligt snack om sex, sexualitet och att äga sina val. De tar upp alla typer av problem, tankar, funderingar, synsätt och är fruktansvärt öppna och ärliga. Det är lätt att lyssna på och det är två kloka tjejer, Anna & Amanda, som verkligen bjuder på sig själva!
 
Framgångspodden  - en mer inspirerande podd är svårt att hitta, och självklart på originalpodden, där avsnitten är  1 1/2 - 2 h långa. Utan att det blir jobbigt. Det är för övrigt inte alls självklart, då jag brukar tröttna väldigt snabbt när det är utdraget. Men här är det verkligen gripande, intressant och väldigt bra, även om Alexander Pärleros och hans gäst svävar ut ibland, så finner de snabbt tillbaka till den röda tråden. Det finns också en "short version" för i princip varje avsnitt. 
 
Mordpodden -  en pod om verkliga mord. Linnea & Amanda, går igenom fall från första början, berättar historian, med hjälp av domar, artiklar och de är grundliga & källkritiska. De berättar historierna i tre delar, och samtidigt delar de med sig utav sina tankar och funderingar. 
 
Misslyckade Brott - hysteriskt roligt att lyssna på bovarnas misslyckande. I vardagen får vi oftast höra om att "lyckade brott", men som Mattias & Andreas, som gör podden, säger - en verkligheten kan vara en helt annan, dålig planering & rent ut sagt korkade skurkar.  

LIVET | podcast, podd, tips, vardagen | |
Upp